Sådan begynder du i løbeklubben

Træn med første måned GRATIS

Velkommen til løbeklubben. Sådan kommer du godt i gang.

1) Find et træningstilbud på denne hjemmeside
2) Mød op til træning og snak med træneren.
3) Løb gratis med en måned og se, om træningen passer til dig.
4) Betal kontingent, køb klubtøj og tilmeld dig løb (tryk på dette link).

Aarhus Fremad Atletik er en social løbeklub med en forrygende sommerfest, julefrokost og en årlig træningslejr. Klubben blev stiftet i 1897 og har over 100 års erfaring med at skabe et godt træningsmiljø. Tryk på overskrifterne og læs mere om løbetilbudene.  Se mere om trænerne i Fremad på dette link[/box][bg_faq_start]

FIT

 

Træningstidspunkt:
Træner Søren
Hvem kan løbe med: Mænd, kvinder, unge, ældre, som er løbeglade eller gerne vil være det.

Fællestræning er en god intro til nye Fremadløbere!
Det er en fornøjelig varieret løbetræning, som ikke er stiv, men tværtimod gør løb til en leg. Træningen vil vare 1-1½ time, og når den er slut vil man samlet set have løbet så hatten passer. Alt afhængig af form vil det være 5-10 kilometer. Det er ok at stå af undervejs hvis form eller skade ikke tillader en hel træningsgang.

Generelt om fællestræning:

– Tempoet ligger omkring 5.30-5.45 min/km.
– Under hver træning leger vi forskellige sjove ”løbelege”
– Træning af kropskerne (CORE)
– Skadesforebyggende øvelser. Især fokus på knæ
– Sprint/hastighedstræning. (Styrketræning af ben)

Vi laver øvelserne i det fri og uden brug af redskaber. Styrketræningsøvelserne er specifikt rettet mod løbere. Overordnet set består træningen af cirka 70 % løb og 30 % styrketræning. Generelt trimmer og toner vi de muskler som har indflydelse på din løbeøkonomi. Har du overvejelser eller spørgsmål til din træning vedr. eksempelvis progression eller intensitet, er du velkommen til at vende det med træneren.

Den sociale træning

Vi vil i høj grad have fokus på det sociale aspekt ved løb og vi vil så vidt mulig forsøge at ”lege” os gennem træningen. Selv om grundtempoet er lidt lavere end til en normal Fremad træning, så vil selv garvede løbere blive udfordret i øvelserne, hvor der er rig mulighed for at få sved på panden.

Kom godt i gang uden skader

Meget træning i Fremad er bygget på intervaller, hvor du i perioder løber i højere tempo for at forbedre formen. Er du ikke vant til intervaller, er det ikke en skam at stå over nogle stykker. Det er derimod synd og skam at blive skadet. Fremad anbefaler stille og roligt at vænne kroppen til det hurtigere tempo. Vær en klog løber og tag kun et par intervaller i begyndelsen og fyld så forsigt og gradvist flere intervaller på, som tiden går. På den måde kommer du bedst igang med træningen – uden skader.

 

Mellem/lang-gruppen for mænd og kvinder gør dig hurtigere

Træningstidspunkt: Tirsdag og torsdag kl. 17.10 og lørdag kl. 11
Trænere: Peter Johansen (tlf.: 4189 3234, pjo@iha.dk).
Hvem kan løbe med: Truppen spænder bredt tempomæssigt. De fleste løber under 45 minutter på 10 km, mens en gruppe af de hurtigste ligger på eliteniveau.

Uanset om du er motionist eller hurtigløber hjælper mellem/lang holdet dig til at nå dine løbemål.
I Fremad deler vi gerne ud af erfaringer og gode fif om, hvordan du klarer 10 km en halvmaraton eller får styr på kosten, uanset om du drømmer om at løbe under 4 timer eller 2.30 på en maraton. Det vigtigste er den personlige glæde og tilfredsstillelse, når kroppen beviser, at den kan mere, end du drømmer om. Igennem de senere år har mange i mellem/lang gruppen haft store forbedringer og personlige sejre løbemæssigt.

Træningen er tilpasset niveau

Opvarmningen sker i to grupper i forskelligt tempi, og efterfølgende løber vi intervaller. Alt afhængig af form løber du et par km i hurtigtempo, og hvis du er eliteløber op til 10 km. I løbet af en træningsgang vil du afhængig af niveau løbe 10 til 20 km.

Fra 800 meter til maraton

Mellem/lang (m/k) holdet dækker meget bredt i forhold til forskellige løbsdistancer (mellemdistancer: 800m – 3000m og langdistancer: 5000m – maraton).

Vinter og sommersæsson

Vintersæsonen er hvor vi alle træner imod de længere løb (DAFs vinterturnering, diverse motionsløb). Intervallerne og tempoturene løbes i Riis Skov samt på udvalgte stier i Aarhus Nord (se kort over intervalstrækninger her).Træningen tilrettelægges i denne periode med formtop til DM 10 km landevej.

I sommerperioden er der fælles træningspas tirsdage og torsdage men to tilbud om lørdagen til henholdsvis mellemdistance- og langdistanceløberne. Fokus er primært på baneløb og længere landevejsløb (halvmaraton og maraton).

Kom godt i gang uden skader

Meget træning i Fremad er bygget på intervaller, hvor du i perioder løber i højere tempo for at forbedre formen. Er du ikke vant til intervaller, er det ikke en skam at stå over nogle stykker. Det er derimod synd og skam at blive skadet. Fremad anbefaler stille og roligt at vænne kroppen til det hurtigere tempo. Vær en klog løber og tag kun et par intervaller i begyndelsen og fyld så forsigt og gradvist flere intervaller på, som tiden går. På den måde kommer du bedst igang med træningen – uden skader.

Børneatletik – fællesskab og kropslig udvikling

Træningstidspunkt: Mandage og onsdage kl. 17.00 – 18.00 (fra påske til efterårsferien) og lørdag kl. 9:30 – 10:30 indendørs om vinteren.
Træner: Peter Johansentlf. 41893234Kåre Kildall Rysgaard tlf. 42320603
Hvem kan løbe med: Piger og drenge årgang

Når du går til atletik, får du mulighed for at løbe om kap med de andre, enten kort eller langt. Du prøver 40 m sprint eller 400 m, 4 x
40 m stafetløb, springe højdespring og længdespring, boldkast, spydkast, kuglestød mv.

Sådan træner vi

Træningen består altid af opvarmning der indeholder øvelser og lege. Derefter trænes der med stationstræning hvor du kommer til at prøve de forskellige discipliner der er i atletikken.

[bg_faq_end]
[box size=”large”]Kontingentet i Aarhus Fremad ligger på 500 kroner for almindelige medlemmer per halvår og 400 for studerende og ungdomsmedlemmer (2014). Men du bestemmer selv, om det skal være endnu billigere.

Fremad bygger på frivillighed. Vi hjælper til ved en række motionsløb og arrangementet. Det giver penge i klubkassen og holder klubben kørende. Hjælper du til, hjælper du også dig selv til at få et billigere kontingent eller rabat på fester, træningsweekend eller motionsløb. For at støtte friviligheden har bestyrelsen besluttet, at du får en voucher som tak for indsatsen til nogle arrangementer. Det er en rabatkupon, som du let kan indløse. Vi håber dog også, at du har lyst til at hjælpe til uden altid at få betaling. For den gode klubkarmas skyld – og også fordi det faktisk er en hyggelig og god måde at lære sine klubkammerater bedre at kende.

Det får du for dit kontingent
-Træning i Fremad flere gange om ugen med DAF-uddannede løbetrænere
-Tilskud eller klubbetalte motionsløb
-Billig træningsweekend, hvor klubben betaler støtte til turen
-Fantastiske fester – julefrokost og sommerfest
-Mulighed for at købe klubtøj med tilskud og rabat i løbebutikker
-Foredrag om løb
-Og meget mere. Blandt andet har klubben afsat en initiativpulje på 5000,- som støtter medlemmernes gode ideer. I foråret 2014 betalte klubben også for en gratis bustur til VM halvmaraton i København.
[/box]

Aarhus Motion støtter Aarhus Fremad Atletik & Motion

De seneste år har Aarhus Motion støttet Aarhus Fremad Atletik & Motion med et større sponsorat. Pengene gør det blandt andet muligt at arrangere gratis busture til løb for medlemmer, hjælpe de hurtigste løbere i klubben og betale, så medlemmer kan deltage i løb gratis. Samtidig holder sponsoratet prisen på kontingentet nede og giver klubben gode muligheder for at holde løbeforedrag og meget andet.

Som gengæld for sponsoratet hjælper klubben Aarhus Motion ved flere forskellige større arrangementer. Typisk kan medlemmerne af Fremad være fartholdere til fx Dupontløbene eller hjælpe med opstilling eller oprydning ved større arrangementer. Det plejer at være hyggeligt og socialt at hjælpe til og samtidig får klubben penge i kassen til glæde for alle medlemmer.

Kommunikation i Aarhus Fremad Atletik & Motion

Meget kommunikation om træning, stævner med mere forgår på klubbens interne Facebook side, som du finder på dette link:

https://www.facebook.com/groups/fremad/ (tilmeld dig gruppen som medlem)

Du kan også med fordel tilmelde dig at modtage nyheder fra hjemmesiden på email. Se boksen i højre spalte på forsiden for let at modtage nyheder på mail.

Om løbe- og atletikklubben

Aarhus Fremad Atletik er den hyggelige løbe- og atletikklub , som træner fra Riisvang Stadion få hundrede meter fra Riis Skov. For voksne har klubben et løbetilbud, mens der er hold for børn i atletik.(Se kort)
Klubben har over 100 års erfaring i at skabe et godt træningsmiljø både for eliteløbere og motionister.

Mød os på Facebook

Er du allerede medlem kan du blive optaget i vores interne Facebookgruppe her. Meget kommunikation foregår på Facebook, så det er et godt sted at være.

Kontakt

Bestyrelse@aarhusfremad.com
Fremads Facebook-side

Træningstider
Mellem/lang: Tirsdag + torsdag klokken 17.15, lørdag klokken 10.15 fra Riisvangen.

FIT: Mandag + torsdag klokken 17.15 fra Riisvangen.

Børneatletik: Mandag + onsdag klokken 16.45-18.00, fredag klokken 16.30-18.00.

Sponsorer og samarbejdspartnere

Tækker Group
Aarhus Motion
Skovbakken
Trimtex

Run, Forrest, Run!

Vi ses til træning!

Copyright 2019 © Forza Fremad