Mellem/lang

Mellem- og langdistanceholdet hjælper dig til at blive en hurtigere og bedre løber. Mulighed for fællestræning tre gange om ugen. Generelt løber mellem- og langdistanceholdet flere kilometer end løberne til fit. Tilmelder du dig Fremad, kan du frit løbe med på alle hold, der passer dig. Det er muligt at skifte mellem hold, hvis din form eller kalender ændrer sig.

Generelt om mellem- og langdistanceholdet

Mellem/lang (m/k) holdet dækker meget bredt i forhold til forskellige løbsdistancer (mellemdistancer: 800m - 3000m og langdistancer: 5000m - maraton).
Vi inddeler sæsonen i to (vinter og sommer).

- I vintersæsonen træner alle normalt imod de længere løb (Cross nationals, DM 10km landevej, inde stævner). Intervallerne og tempoturene løbes i Riis Skov og på udvalgte stier i Aarhus Nord (se kort over intervalstrækninger her).

- I sommerperioden løbes en stor del af intervallerne i skoven og på Vejlby Risskov stadion. Her er der ofte en større opdeling af holdet, da fokus i gruppen spænder bredt fra mellemdistanceløberen til marathonløberen.

Hvem kan løbe med?
Mellem/lang holdet henvender sig til den kompetitive løber der ønsker at konkurrere og udvikle sig på distancer fra 800 m – maratonløb. Da distancerne spænder vidt vil der i forskellige perioder af sæsonen være opdelte træningspas. Der tilbydes en fælles træningsprogramplan for hele mellem/lang gruppen, der kan individualiseres, som har fokus på udvalgte konkurrencer.

Truppen spænder forholdsvis bredt. De fleste løbere har et ugentligt kilometertal imellem 35 - 80 km / uge. Størstedelen af holdet kan løbe 5km på under 20 minutter.

Sådan er træningen tirsdag, torsdag og lørdage
Typisk løbelængde er 10-15 kilometer på en træningsgang. Vi løber som regel 3 - 6 km opvarmning i et tempo på ca. 4'45 min/km. Herefter gennemfører vi tirsdage og lørdage en række løbetekniske øvelser før intervaltræningen. For alle træningsdage bydes der udenfor grundtræningsperioder på kvalitetstræning med en række intervaller, der varierer i længde og intensitet afhængig af hvor i sæsonen vi befinder os. Endvidere afsluttes tirsdags- og lørdagsintervaltræningen med mave/ryg/core øvelser for dem, som vil dette før der jogges af efter et godt træningspas. I grundtræningsperioden arbejder der med rolige løbeture (tempo-/niveauopdelte) samt funktionel styrketræning.

Træningen på mellem/lang-holdet periodiseres henover sæsonerne i faser med forskellige fokuselementer.

Se yderligere detaljer omkring træningen på mellem/lang her.

Flotte resultater i Fremad
Hvert år løfter mange af fremadløberne armene, når de slår deres personlige rekorder. Det gælder også for løberne i mellem/lang-gruppen, hvor nogle også markerer sig blandt toppen af den danske elite. Uanset niveau dyrker Fremad den gode holdånd. Vi holder af at hjælpe hinanden fremad og deler gerne gode løberåd og fif. Til træningen er det altid muligt at sparre med erfarne løbere og træneren.

hold3

Kontakt

Bestyrelse@aarhusfremad.com
Fremads Facebook-side

Træningstider
Mellem/lang: Tirsdag + torsdag klokken 17.15, lørdag klokken 10.15 fra Vejlby Centervej 53

FIT: Mandag + torsdag klokken 17.15 fra Risvangen.

Børneatletik: Mandag og torsdag kl 17-18.15 fra Vejlby Centervej 53.

Sponsorer og samarbejdspartnere

Tækker Group
Aarhus Motion
Skovbakken
Trimtex

Run, Forrest, Run!

Vi ses til træning!

Copyright 2019 © Forza Fremad