Resultater: Egå Engsø Rundt 2015

Så kom det gode påskevejr. 377 løbere blev badet i mildt påskesolskin i årets udgave af Egå Engsø Rundt. Forældre løb hånd i hånd med børn rundt om søen og med babyjoggere i jagten på et påskeæg ved målstregen. Tog man løbeturen mere med ro, kunne man se troldænder, gæs og måske fik de heldige endda øje på havørnen, som fulgte løbet fra distancen fra øen i søen. Hurtigløbere kunne til gengæld glæde sig over vindstille og mulighed for gode tider.

Og vinderne blev
Måske så mange løbere på fem kilometer distancen lynet Thomas Wade fra Aarhus 1900, der hurtigt var væk igen? Han er for øjeblikket en af Danmarks hurtigste løbere og var desværre kommet lidt for sent til fem kilometer start. Da signalet lød, måtte han overhale feltet i siderabatten i rasende fart. En løber nåede han dog ikke: Thorkild Sundstrup fra Aarhus Fremad Atletik & Motion blev sidste år hurtigste dansker til Copenhagen Marathon - og farten er stadig i benene. Thorkild vandt fem kilometer i 15.22, mens Thomas Wade blev nummer to. Hurtigste kvinde blev Lea Tybirk fra Hinnerup Løberne i 19:25.

På ti kilometeren (to runder rundt om søen) trak tre Fremad løbere hurtigt fra. Hurtigst den sidste kilometer var Asger Dalsgaard, som vandt i 33:17 uden særligt meget sved på panden. Tidligere i år løb han DM 10 kilometer under 31 minutter. Hurtigste kvinde på 10 kilometer blev Fanny Marie Sørensen fra Silkeborg, der brød den magiske grænse og løb 39:43. Muren på 40 minutter blev også brudt af kvinderns nummer to, Vibeke Bøgh fra Aarhus Fremad Atletik & Motion, som kom ind i 39:59.

Se alle resulater her
Tak til alle deltagere - og håber at se jer igen til næste år. Resulateterne findes på dette link. Følg også med her på hjemmesiden, hvor der gerne inden for de næste timer kommer flere foto fra løbet.